Ce iti ofera asigurarea de echipamente electronice?

Asigurarea de echipamente electronice ofera acoperire pentru o gama variata de echipamente, ca de exemplu calculatoare, echipamente de prelucrare a datelor, medicale, de telecomunicatii, de masurare si testare utilizate in productie si cercetare, camere video si alte echipamente de filmare, echipamente video si audio industriale si comerciale. Beneficiaza de protecție pentru o gamă variată de echipamante electronice prin asigurarea oferita de SIGNAL IDUNA.

Descarca fisa

Asigurarea Signal Iduna pentru echipamente electronice este un produs de asigurare flexibil si competitiv, destinat persoanelor juridice. Contractantul politei poate sa fie proprietarul sau utilizatorul legal al echipamentului electronic care trebuie asigurat.

Echipamentele electronice care fac obiectul asigurarii sunt echipamente cu componenta electronica cu pondere semnificativa care, la momentul incheierii asigurarii, sunt operationale conform scopului pentru care au fost produse si care au trecut probele (testele) de punere in functiune, fiind destinate domeniilor economico - sociale: uz comercial, industrial, cercetare - dezvoltare sau educational.

 Prin asigurare se obtin astfel cel putin doua beneficii majore:

 •  Continuitatea afacerii: despagubirile vor asigura continuitatea afacerii in conditiile in care echipamentele sunt afectate de riscuri externe (operare neglijenta sau incorecta, incendiu, riscuri catastrofice naturale. furt, talharie, actiunea curentului electric, defecte de material etc.). In plus, echipamentele portabile se acopera inclusiv impotriva riscurilor specifice acestora (cadere, scapare din mana etc.).
 •  Costurile totale ale daunelor sau avariilor la echipamente ori bazele de date/licentele asigurate sunt acoperite la valoarea din nou indiferent de uzura acestora (despagubire pe principiul „nou pe vechi”).

 

Ce se asigura?

Acoperirea politei este de tip Toate Riscurile - Asiguratorul acorda despagubiri in limita sumei asigurate pentru pagube din orice cauza, in perioada de valabilitate a politei de asigurare, prin avarierea sau distrugerea brusca si neprevazuta a echipamentelor asigurate, cu exceptia celor mentionate la capitolul „excluderi”. In particular, se acorda despagubiri pentru pagube provocate intentionat de catre terti, cu rea intentie constatata sau pentru pagube cauzate de:

 • eroare umana, alte cauze de neglijenta, neinstruire sau manipulare necorespunzatoare, erori in operare;
 • furt prin efractie, talharie, jaf;
 • incendiu (cu sau fara flacara), orice fel de explozii, implozii, trasnet, prabusirea unui obiect aflat in zbor;
 • apa: apa provenind din conducte, canalizare, maree, revarsari, inundatie, apa din panza freatica, apa de ploaie, coroziune, aburi, inghet, umezeala datorata apei sau altor lichide;
 • fenomene naturale: furtuna, vijelie, grindina, avalanse, caderi de pietre, etc.;
 • cutremur de pamant;
 • erori de constructie, defecte de material, defecte de fabricatie;
 • fenomene electrice: supratensiuni, inductie, pagube prin efectul indirect al fulgerului.

 

Ce nu se asigura?

 • razboi, terorism
 • confiscare, expropriere, nationalizare, rechizitionare, sechestrare
 • explozie atomica, radiatii sau infestari radioactive, poluare sau contaminare din orice cauza
 • linii de transmisie sau distributie aeriene sau subterane
 • daunele directe sau de consecinta produse, uzura, inghet, fermentatie, oxidare, coroziune, afumare, patare sau parlire din surse normale de caldura, de actiunea curentului electric asupra instalatiilor si aparaturii
 • pierderi si disparitii inexplicabile, prin furt simplu, cu chei potrivite sau prin inselatorie
 • partile sau materialele supuse unei accentuate uzuri normale sau inlocuirii periodice repetate datorate functiei lor specifice si a compozitiei lor (ex. materiale auxiliare, unelte si scule de schimb, suporturi de date, benzi magnetice sau tusate, curele, roti dintate, surse de lumina, etc.)
 • tuburi aferente diverselor echipamente electronicele (ex.: tuburi cu raze X si tuburi laser).

* lista completa a excluderilor se regaseste in conditiile de asigurare aferente produsului.

 

Polita cuprinde trei sectiuni:

Sectiunea I – Pagube materiale la echipamentele electronice cuprinse in asigurare (asigurarea de baza).

Asiguratorul acorda protectie prin asigurare echipamentelor electronice apartinand persoanelor juridice, aflate la adresa mentionata in polita, precum si in cazul in care echipamentele asigurate sunt mutate sau transportate in interiorul locatiei asigurate.

 Pentru echipamente portabile (ex: laptopuri, echipamente de masura topografice, camere video/foto) acoperirea se poate extinde si in afara locatiei de baza, de regula pe tot teritoriul Romaniei.

Ca extindere la sectiunea I se pot acorda optional: 

Sectiunea II – Date si suporturi de date – prin care se acopera datele si suporturile de date aflate la adresa mentionata in polita de asigurare cat si in centrele de pastrare a versiunilor de rezerva mentionate de asemenea in polita.

Sectiunea III – Costuri suplimentare de operare = prin care se despagubesc costurile suplimentare proportionale si neproportionale necesare continuarii activitatii pe care o desfasoara asiguratul in caz de distrugere sau avarie a echipamentelor electronice asigurate, cu respectarea conditiilor de asigurare.

In cazul in care doreti mai multe informatii sau o oferta de asigurare, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail tehnic@signal-iduna.ro.