Termeni si conditii
Termeni si conditii
Securitatea informatiilor
Politica de protectie a datelor

 

Termeni si conditii de utilizare a website-ului www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale

Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale acestui website, prezentate mai jos.

Accesul/vizitarea acestui website se supune Termenilor si conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit cu privire la acestea si reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

Aplicabilitate

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru website-ul din domeniul www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale  si pentru care SIGNAL IDUNA, denumire prin care se intelege SIGNAL IDUNA Asigurari S.A., are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (asa cum exista ele in prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale vor fi denumite generic, in mod individual sau colectiv Site si/sau Site-uri in cele ce urmeaza.

SIGNAL IDUNA Asigurari S.A., in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Termenii si conditiile de utilizare, fara niciun fel de notificare prealabila. De aceea, te rugam sa vizitezi periodic aceasta sectiune, pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

Drepturi de autor

SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. este autorul Site-ului si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand imagini, ilustratii, design-uri, simboluri, fotografii, clipuri audio/video, s.a.m.d. sunt proprietatea SIGNAL IDUNA sau sunt licentiate catre SIGNAL IDUNA pentru a fi folosite.

Dreptul de utilizare

SIGNAL IDUNA va acorda drept de utilizare limitat neexclusiv pentru a accesa/vizita Site-ul, fara posibilitatea de a-l modifica in lipsa unui acord expres din partea SIGNAL IDUNA.

Dreptul de utilizare nu include si nu permite:

 • Revanzarea sau utilizarea in scopuri comerciale a informatiilor prezentate pe Site;
 • Descarcarea sau copierea informatiilor legate de conturi de utilizator;
 • Utilizarea tehnicilor tip data mining, robotilor sau tehnologiilor similare care permit extragerea si analiza datelor.

Continutul Site-urilor, integral si/sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al SIGNAL IDUNA.

Marci

Marca SIGNAL IDUNA este o marca inregistrata si este detinuta de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A. Domeniul signal-iduna.ro este detinut de catre SIGNAL IDUNA International AG. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor SIGNAL IDUNA, in forma directa sau "ascunsa" (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa a SIGNAL IDUNA este interzisa si se pedepseste conform legii. Utilizarea neautorizata a acestora revoca imediat licentele limitate de acces si vizitare site, acordate de catre SIGNAL IDUNA, conform cu cele de mai sus.

Conditii de utilizare. Garantii.

Site-ul este furnizat de catre SIGNAL IDUNA Asigurari pe o baza "asa cum este" si "atat cat este disponibil". SIGNAL IDUNA nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile transmise de la Signal-iduna.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator.

Utilizatorul foloseste Site-ul pe riscul propriu, SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. fiind exonerata de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site. SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site. SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. nu acorda niciun fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui Site. Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe Site sau al actualizarii diverselor pagini ale Site-ului. Serviciile de asigurare prezentate pe Site nu se constituie intr-o oferta angajanta, fiind prezentate cu titlu pur informativ.

Securitate

 • Daca utilizati Site-ul, sunteti raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii datelor privitoare la contul dumneavoastra de acces, cum ar fi numele de utilizator si parola si sunteti de acord sa va asumati intreaga responsabilitate pentru activitatile/actiunile desfasurate pe Site cu contul si parola dumneavoastra. In cazul in care suspectati ca, din diverse motive imputabile sau nu dumneavoastra, confidentialitatea acestor date de acces a fost compromisa, veti notifica imediat SIGNAL IDUNA pentru a bloca accesul la cont si a va genera cat mai rapid un nou set de date.
 • Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, incluzand fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului, cracking sau hacking, sau a atacurilor de genul “negarea serviciului” s.a.m.d., vor fi pedepsite conform legii. Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor pot fi actionati in instanta, atragandu-se raspunderea civila si/sau penala.
 • Website-ul SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. oferă şi legături către alte site-uri, considerate a fi utile. Deoarece acestea nu se află sub autoritatea sau sub controlul SIGNAL IDUNA Asigurari S.A., aceasta îşi declină orice răspundere privind conţinutul acestora.
 • Orice informatii, cu exceptia datelor sau informatiilor personale, transmise electronic sau in orice alt mod catre SIGNAL IDUNA Asigurari S.A prin intermediul acestui site, inclusiv datele, intrebarile, comentariile sau sugestiile dvs, vor fi tratate ca informatii neconfidentiale si vor deveni proprietatea SIGNAL IDUNA Asigurari S.A Astfel de informatii, cu exceptia datelor sau informatiilor personale, pot fi folosite in orice scop precum reproducere, solicitari, dezvaluire, transmitere, publicare si afisare. SIGNAL IDUNA Asigurari S.A.. are dreptul de a utiliza orice idei, concepte, know-how sau tehnici continute in orice comunicare transmisa prin intermediul acestui site sau in orice alt mod in orice scop precum dezvoltarea si promovarea produselor folosind astfel de informatii.

 

Minori

SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. nu vinde produse si/sau servicii care sa fie achizitionate de catre minori. SIGNAL IDUNA Asigurari poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse/servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati un Site, o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Politica de confidentialitate

Prin accesarea acestui site sunteti de acord cu faptul ca SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. are dreptul de a insera numele si alte informatii cu privire la utilizator, rezultate in urma utilizarii serviciului de catre utilizator, intr-o baza de date computerizata in urmatoarele scopuri:

 - pentru utilizarea acestor date de catre SIGNAL IDUNA Asigurari S.A., de alte societati care fac parte din grupul SIGNAL IDUNA sau de catre terti, in scopuri prestarii serviciilor de asigurari si reasigurari, precum si statistica;

 - in scopul prevenirii sau detectarii infractiunilor sau fraudelor;

 • SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. poate oferi informatia colectata de la utilizator si altor furnizori de servicii sau produse care, in opinia SIGNAL IDUNA Asigurari S.A., ar putea prezenta interes pentru utilizator.
 • SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. nu garanteaza ca folosirea de catre utilizator a acestui site va fi confidentiala si nu este responsabila pentru nicio paguba pe care o sufera utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la folosirea de catre utilizator a acestui site. Orice informatie pe care utilzatorul o dezvaluie pe site se poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet, terte parti având posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face utilizatorul cand foloseste acest site web.
 • Pentru informatii detaliate, va rugam sa accesati si sectiunea Politica de confidentialitate care se aplica de asemenea accesului/vizitei dumneavoastra pe Site.

Legislatie si jurisdictie

 • Acest site web (exclusiv site-uri ale tertelor parti spre care exista linkuri) este controlat de catre SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. Prin accesarea acestui site, utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile din România, iar utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecătoreşti competente de pe teritoriul Romaniei. Acest site web poate fi accesat de oriunde in Romania si de peste hotare. SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. nu ofera nicio asigurare ca continutul acestui site se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari, in afara Romaniei. Daca utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singurul responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.
 • Utilizatorul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. in justitie cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului sau a retelei de comunicatii a SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. si a Internetului de catre utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, stricaciuni, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre utilzator a acestor termeni si conditii.
 • Textele actelor legislative prezentate in cuprinsul website-ului au un caracter informativ, iar SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. nu isi asuma raspunderea pentru consecintele juridice generate de folosirea acestora. Textele oficiale ale actelor normative sunt cele publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.

Forta majora

SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in acesti termeni si conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului său, incluzand dar nelimitandu-se la: evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, calamitati naturale, actiunea sau inactiunea guvernului sau a altor autoritati competente de care SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. nu este responsabila etc.

1.1 Serviciile oferite prin intermediul prezentului sunt sunt furnizate de SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. denumite in continuare „Prestatorul de servicii”.

SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. este o societate de asigurare, autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (denumita anterior Comisia de Supraveghere a Asigurarilor) sa desfasoare activitatea de asigurare in Romania.

Datele de identificare ale SIGNAL IDUNA Asigurari S.A.: societate autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, societate administrata in sistem unitar, cu sediul in Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/8893/2007, CIF : RO21697068, Banca: Credit Europe Bank (Romania) S.A. – Sucursala Municipiului Bucuresti, IBAN: RO69FNNB000102489265RO01, numar de inregistrare in Registrul Asiguratorilor RA-059, operator de date cu caracter personal inregistrat sub numarul 5844.

1.2 Activitatea de asigurare este reglementata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, autoritate administrativa autonoma de specialitate cu personalitate juridica, independenta, autofinantata, cu sediul in Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 15, sector 5, cod postal 050092, Bucuresti, TELVERDE Sector Asigurari si

Reasigurari: 0800 825 627, Fax: 021.659.60.51 si 021.659.64.36; e-mail: petitie-asigurari@asfromania.ro , office@asfromania.ro ; Codul de inregistrare fiscala (C.I.F) al Autoritatii de Supraveghere Financiara este 31588130.

2. Definitii

Urmatoarele cuvinte sunt folosite, in intreg cuprinsul prezentului, cu intelesul specificat mai jos:

Parola - un sir de caractere pentru identificarea utilizatorului, stabilit de utilizator in scopul obtinerii accesului autorizat la serviciile de pe pagina;

Denumirea utilizatorului (login) - un identificator atribuit Utilizatorului paginii de internet; pe website-ul www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale, acesta este unic si consta in adresa de e-mail furnizata de utilizator in momentul confirmarii pe portalul https://www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale. Utilizatorul declara ca adresa de e-mail cu care s-a confirmat ca utilizator al site-ului nu incalca drepturile unei terte persoane, si orice eventual litigiu fundamentat pe aceasta baza va fi solutionat fara participarea SIGNAL IDUNA;

Website-ul (pagina de internet) - sistemul paginilor web accesibile pe pagina de internet la adresa www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale, reprezentand un ansamblu de documente statice si/sau dinamice, continand folderele (dosare/fisiere) grafice, continutul scriptic si alte elemente unite prin relatii reciproce, destinata incheierii contractelor de asigurare si furnizarii de informatii despre SIGNAL IDUNA;

Utilizatorul - persoana fizica, cetatean roman cu domiciliul sau resedinta in Romania sau persoana de alta nationalitate cu resedinta in Romania, sau persoana care detine in proprietate un bun imobil pe teritoriul Romaniei sau un vehicul inmatriculat in Romania, care detine capacitatea deplina pentru efectuarea activitatilor juridice sau profesionistul care foloseste pagina de internet;

Contractantul - persoana care incheie contractul de asigurare pentru asigurarea unui risc privind o alta persoana si se obliga fata de asigurator sa plateasca prima de asigurare;

Asiguratul - persoana fizica ce locuieste in Romania a carei viata, sanatate sau bunuri sunt protejate in baza contractului de asigurare;

Asiguratorul - SIGNAL IDUNA Asigurari S.A., persoana juridica romana autorizata sa exercite activitati de asigurare .

Contractul de Asigurare: Toate documentele care reglementează relația dintre asigurator, contractant si persoana asigurata si drepturile si obligatiile fiecaruia. Contractul de asigurare este alcatuit din: Oferta de asigurare, Polita de asigurare, Termenii si conditiile generale de asigurare, Conditiile speciale ale planului de asigurare, si, daca este cazul, alte dispozitii speciale convenite intre parti.

Conditiile de asigurare - parte integranta a contractului de asigurare care reglementeaza drepturile si obligatiile fiecarei parti in contractul de asigurare, precum si modalitatea, termenul si termenii de indeplinire a acestora;

Cookies - fisierele text pastrate de browserul utilizatorului in memoria calculatorului acestuia, care poate fi utilizat de operatorii paginii de internet a asiguratorului pentru recunoasterea utilizatorilor si pentru a adapta la acestia continutul afisat;

Llink, link-uri - adresa prin care se conecteaza fie modulele unui program, fie modulele hardware ale unei retele de calcul;

Sistemul teleinformatic - dispozitivele informatice si de programare care colaboreaza intre ele, asigurand procesarea si pastrarea, precum si trimiterea si preluarea datelor prin reteaua de telecomunicatii, cu ajutorul corespunzator pentru tipul respectiv al retelei dispozitivului final.

3. Regulile de prestare a serviciilor pe cale electronica

3.1 Tipurile de servicii prestate

Descrierea detaliata a obiectului asigurarii precum si drepturile si obligatiile partilor contractului de asigurare se regasesc in conditiile de asigurare, acestea constituind parte integrala a contractului de asigurare. Conditiile de asigurare aferente fiecarui tip de contract de asigurare ce se poate incheia prin sistemul teleinformatic se afla pe pagina de internet www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale la sectiunea aferenta fiecarui produs, dupa parcurgerea informatiilor necesare pentru emiterea unei oferte.

3.2 Folosirea paginii si protejarea informatiilor transmise

3.2.1 Pagina de internet: www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale poate fi folosita doar de persoanele majore si care au capacitatea de a-si exercita drepturile si de a-si asuma obligatiile, savarsind personal acte juridice.

3.2.2 Folosirea paginii de internet este posibila daca in browserul de internet al utilizatorului este activat serviciul Java script si folderele Cookies.

3.2.3 Website-ul (pagina de internet) este protejat cu ajutorul conectarii cifrate folosind protocolul https. Transferul datelor personale precum si procesul de autorizare, daca sunt utilizate, are loc cu ajutorul protocolului de securitate SSL - 128 biti. Accesul utilizatorilor la conturile create este protejat printr-un nume de utilizator si o parola. SIGNAL IDUNA depune toate eforturile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor trimise prin folosirea protocolului de securitate denumit mai sus. Cu toate acestea, securitatea datelor transferate prin mijloace teleinformatice nu poate fi garantata. De aceea SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. , desi a implementat masuri rezonabile de securizare a datelor personale, nu poate garanta securitatea absoluta a acestora si nu poate fi tinuta responsabila pentru eventuale brese de Securitate in ce priveste datele personale.

3.2.4 Utilizatorul are obligatia de a pastra Parola intr-un loc sigur, fara posibilitatea de a fi folosita de persoane neautorizate. SIGNAL IDUNA nu isi asuma raspunderea pentru eventualele daune provocate de transmiterea de catre utilizator a parolei si a numelui de utilizator catre terte persoane. Utilizatorul este integral responsabil de informatiile transmise folosind userul sau si parola aferenta.

3.2.5 Utilizatorul are posibilitatea de a inceta in orice moment utilizarea serviciilor furnizate de SIGNAL IDUNA pe cale electronica si isi poate modifica datele personale (nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de e-mail) prin contactarea serviciului Call Center.

3.2.6 La crearea unui cont nou, indiferent daca a fost creat automat sau manual, de catre utilizator, acesta trebuie sa specifice: prenumele, numele, CNP, numarul de telefon mobil, adresa de e-mail si parola. Utilizatorul nu va putea crea doua conturi folosind aceeasi adresa de email sau acelasi CNP.

3.2.7 Un cont creat automat nu poate fi accesat fara activarea acestuia de catre utilizator. In acest sens, SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. va transmite pe adresa de email furnizata de catre utilizator un email care contine un link de activare. Fara accesarea acestui link, conectarea in contul de utilizator si regasirea ofertelor si politelor nu va fi posibila. 

3.2.8 Datele de identificare pentru accesarea contului personal sunt: adresa de email si parola.

SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. isi rezerva dreptul de a practica tarife diferite pentru asigurarile incheiate prin intermediul website-ului www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale fata de tarifele standard practicate. De asemenea, conditiile de asigurare ale politelor/contractelor de asigurare oferite prin intermediul sistemului teleinformatic pot fi diferite de cele ale contractelor de asigurare incheiate prin alte mijloace.

 4. Soluţionarea litigiilor. Informatii privind modalitatile de rezolvare pe cale amiabila a reclamatiilor

Partile contractante vor incerca rezolvarea amiabila (prin corespondenta, intalniri directe, mediere, proceduri de solutionare alternativa a litigiilor) a eventualelor divergente cu privire la incheierea, executarea si interpretarea contractului de asigurare. Daca acest lucru nu este posibil pe cale amiabila, intr-un termen rezonabil, pot fi sesizate institutiile de supraveghere (ASF) urmand ca decizia finala, in cazul nesolutionarii situatiei, sa apartina instantelor de judecata competente.

 In legatura cu modalitatea de depunere a reclamatiilor (obiectiuni, plangeri sau contestatii) referitoare la asigurari, daune sau marketing, acestea sunt urmatoarele:

 - La sediul Societatii;

 - Prin e-mail;

 - Prin poasta;

 - Prin fax;

 - Prin intermediul site-ului Societăţii: www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale;

 - Prin intermediul Autoritatii de Supraveghere Financiara;

Termenul de solutionare a unei reclamatii este de 30 zile calendaristice de la data inregistrarii acesteia sau termenul precizat explicit de autoritatea prin care s-a depus reclamatia.

Acestea nu constituie o restrangere a dreptului de a recurge la procedurile judiciare legale.

In situatia solutionarii nefavorabile a reclamatiei depuse la Asigurator, consumatorii se pot adresa Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul financiar nonbancar, denumita SAL-FIN, in scris, direct la sediul SAL-FIN, prin posta sau prin mijloace electronice de comunicare, in termen de un an de la data la care consumatorul, dupa caz, a prezentat reclamatia Asiguratorului sau de la data savarsirii faptei care a dat nastere litigiului ori, in cazul faptelor continue, de la data incetarii acestora, ori instantelor de judecata in termenul de prescriptie potrivit normelor de drept comun. Adresa de site a SAL-FIN este www.salfin.ro Conditiile de accesare a procedurilor de solutionare a litigiilor pot fi vizualizate prin accesarea www.salfin.ro

4.1 Legea aplicabila

· Contractului de asigurare ii va fi aplicabila legea romana;

· Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii - Titlul X (Asigurari voluntare de sanatate), precum si normele metodologice emise in aplicarea Legii nr. 95/2006;

· Legea nr. 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare;

· Legea nr. 236/2018 privind distributia de asigurari;

· Norma ASF nr. 19/2018 privind distributia de asigurari;

· Norma ASF nr. 18/2017 privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea societatilor de asigurare si reasigurare si brokerilor de asigurare

· OG 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti

· Codul Civil.

5. Limba

Toate informatiile furnizate in baza prezentului Regulament, comunicarile si corespondenta intre Utilizator/Contractant si SIGNAL IDUNA, precum si contractele/politele incheiate si conditiile de asigurare sunt in limba romana.

6. Dreptul de autor si materiale incluse pe pagini

6.1 Dreptul de autor pentru pagina de internet, informatiile si materialele incluse in aceasta precum si sistemele acesteia sunt proprietatea SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. Folosirea paginii www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale, a informatiilor si/sau o parte a acestora de catre terte persoane necesita acordul in prealabil al SIGNAL IDUNA Asigurari S.A.

6.2 Informatiile si parti ale informatiilor incluse pe aceste pagini sunt supuse modificarilor. SIGNAL IDUNA isi rezerva dreptul de a edita informatii sau parti ale informatiilor incluse pe aceste pagini fara instiintarea in prealabil a utilizatorului.

7. Modificarile Regulamentului

7.1 Regulamentul, cat si modificarile acestuia sunt accesibile Utilizatorului prin accesarea paginii Termeni si conditii. SIGNAL IDUNA are dreptul la modificarea unilaterala a prevederilor Regulamentului. Modificarile intra in vigoare din momentul punerii la dispozitie a textului Regulamentului pe pagina de internet impreuna cu marcarea numerica a urmatoarei versiuni a regulamentului. Folosirea de catre utilizatori a paginii de internet dupa introducerea acestor schimbari este echivalenta cu luarea la cunostinta de catre utilizator a citirii si intelegerea acestora, precum si exprimarea acceptului cu privire la respectivele modificari.

7.2 In cazul discrepantelor dintre Regulament si conditiile generale de asigurare, prioritate au conditiile generale de asigurare, cu respectarea prevederilor legale incidente incheierii si executarii contractelor la distanta privind serviciile financiare.

7.3 Conditia utilizarii serviciilor oferite prin folosirea website-ului www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale este acceptarea prevederilor prezentului Regulament.

7.4 Toate drepturile de autor asupra continutului website-ului www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale sunt proprietatea exclusiva a SIGNAL IDUNA Asiguari S.A. Este interzisa tertilor folosirea si/sau reproducerea, chiar si partiala, a continutului acestuia fara acordul expres al SIGNAL IDUNA Asigurari SA.

8. Protectia datelor personale

Administratorul datelor personale ale utilizatorilor este SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. care proceseaza datele personale ale utilizatorilor in confomitate cu legislația în materie de prelucrare a datelor cu caracter personal, în special Regulamentul UE nr. 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.

Pentru detalii legate de protectia datelor cu caracter personal va rugam sa accesati sectiunea Politica de protectie a datelor.

9. Reclamatii

9.1 Reclamatiile referitoare la functionarea paginii de internet pot fi folosind formularul aflat pe pagina de internet, la www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale/contact.html  sau de asemenea in scris sau telefonic la adresa/numarul de telefon al SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. , indicate pe website.

9.2 Reclamatia depusa corespunzator trebuie sa contina cel putin urmatoarele date: informatii privind identificarea utilizatorului: prenumele si numele acestuia, adresa de e-mail, adresa de corespondenta precum si descrierea problemei la care se refera reclamatia.

9.3 Reclamatiile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de 30 de zile de la data primirii acestora de catre SIGNAL IDUNA Asigurari S.A.

9.4 Orice reclamatii legate de contractul de asigurare pot fi adresate Asiguratorului in modul specificat in contractul de asigurare

10. Hotjar

Folosim Hotjar pentru a intelege mai bine nevoile utilizatorilor si pentru a optimiza serviciile si experienta. Hotjar este un serviciu tehnologic ce ne ajuta sa intelegem mai bine experienta utilizatorilor (e.g. cat timp au petrecut pe site si pe ce pagini, pe ce link-uri au ales sa dea click, ce le place si ce nu le place utilizatorilor, etc), iar acestea ne ajuta pe noi sa construim si sa mentinem serviciile prin feedback-ul userilor. Hotjar foloseste cookie-uri si alte tehnologii sa colecteze date despre comportamentul utilizatorilor si dispozitivele acestora (in particular adresa IP-ul dispozitivului (captata si stocata doar in forma anonimizata), marimea ecranului dispozitivului, tipul dispozitivului (identificatori unici ai dispozitivului), informatii despre browser, locatie geografica (doar tara), limba preferata folosita pentru afisarea site-ului nostru). Hotjar stocheaza aceste informatii sub forma unui profil de utilizator pseudonimizat. Nici Hotjar si nici noi nu vom folosi vreodata aceste informatii pentru a identifica utilizatoroii individuali sau pentru a potrivi inform niciodată nu vom folosi aceste informații pentru a identifica utilizatorii individuali sau pentru a le potrivi cu alte date despre un utilizator individual. Pentru mai multe detalii, acceseaza politica de confidentialitate Hotjar cu click pe acest link.

Poti renunta la crearea unui profil de utilizator, stocarea de catre Hotjar a datelor despre utilizarea site-ului nostru si utilizarea de catre Hotjar a cookie-urilor de urmarire pe alte site-uri web, urmand acest link.

 

 

 

Confidentialitatea si securitatea datelor

Este foarte important pentru noi sa protejam datele confidentiale ale clientilor nostri si a partenerilor de afaceri. Datele tale confidentiale vor fi preluate, procesate si utilizate in conformitate cu legislatia in materie de prelucrare a datelor cu caracter personal. Angajatii Signal Iduna Asigurari S.A. vor pastra confidentialitatea datelor personale oferite atunci cand accesezi site-ul nostru.

Ce sunt datele cu “caracter personal”?

Conform legislatiei actuale, “date cu caracter personal” inseamna orice informaţii privind o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.In functie de relatia contractuala acceptata cu noi, datele cu caracter personal pot sa includa pe langa nume, adresa, data nasterii, ocupatia si informatii sensibile cu caracter medical, toate fiind prelucrate exclusiv in scopul executarii contractelor de asigurare.

Colectarea datelor confidentiale

Vizita ta pe Web site-ul nostru este salvata ca si anonima pentru statistici. Aceasta accesare nu este asociata cu datele tale de identificare. Sunt inregistrate doar informatii precum numele furnizorului de Internet, tipul browser-ului de pe care ne-ai accesat site-ul, paginile pe care le-ai vizitat pe site-ul nostru, data si durata accesarii paginii noastre. Aceste informatii anonime sunt pastrate pentru a realiza statistici cu ajutorul carora vom imbunatatii pagina noastra de Internet constant in beneficiul tau.

Raman “cookies” pe calculatorul tau?

Web site-ul www.signal-iduna.ro salveaza “cookies” pe calculatorul tau. Acestea contin numai numere unice care nu au nici un inteles in afara site-ului nostru. Folosim aceste “cookies” pentru a face intreaga noastra pagina web accesibila si pentru a facilita utilizarea ei data viitoare cand ne vizitezi. Utilizatoii site-ului pot controla folosirea cookie-urilor la nivelul browser-ului, avand optiunea sa refuze utilizarea “cookies”. Totusi, in acest caz exista posibilitatea sa nu poti accesa informatia complete, intrucat aceasta actiune va determina o limitare a anumitor caracteristici si functii in website-ul nostru.

Procesarea si utilizarea datelor confidentiale

Signal Iduna Asigurari S.A. este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.) cu numarul 5844. Prelucrarea datelor personale se face in temeiul legii, numai in scopul in care au fost colectate, respectiv in legatura directa cu oferirea, incheierea si executarea contractului de asigurare.

Securitatea datelor cu “caracter personal”

Noi, Signal Iduna Asigurari, am aplicat toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru a ne asigura ca informatiile tale personale sunt manevrate cu maxim nivel de securitate.

Infrastructura IT a companiei este protejata cu sisteme de securitate impotriva accesului neautorizat. Orice acces sau tentativa de acces este inregistrata, ca si masura de securitate.

Datele tale nu vor fi transmise catre terte persoane/entitati decat cu acordul tau prealabil si numai in situatiile in care divulgarea este absolut necesara pentru a oferi serviciile noastre, exceptie facand cazurile prevazute de lege. De asemenea, in anumite situatii Signal Iduna este nevoita sa dezvaluie date personale ca si raspuns la solicitarile autoritatilor de supraveghere pentru a indeplini cerintele Regulamentului General privind Protectia Datelor,sau atunci cand divulgarea este necesara pentru a proteja drepturile, siguranta clientilor sau a unor alte persoane.

Toti angajatii Signal Iduna Asigurari au semnat cu acord de confidentialitate al datelor cu caracter personal.

Intrebari privind Protectia Datelor

Daca doresti mai multe informatiile privind gestionarea datelor personale, te rugam sa ne contactezi, conform instructiunilor din cadrul rubricii “Contact”.

 

 

 

Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Rolul prezentei informari este de a explica modul si scopul în care datele dumneavoastră personale sunt utilizate.

Va rugam sa cititi aceasta informare cu atentie.

 

Operatorul de date

SIGNAL IDUNA Asigurari S.A. cu sediul in Clădirea Equilibrium, Strada Gara Herăstrău, Numărul 2, Etajul 6 Cod poștal 020334, Sector 2, București, România, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/8893/2007, numar de inmatriculare in Registrul Asiguratorilor RA – 059, inregistrata in Registrul Operatorilor de date cu caracter personal sub nr. 5844 in scopul activitatii de asigurare, cu respectarea drepturilor dumneavoastra, in calitate de persoana vizata.

Prin operator de date cu caracter personal se întelege orice persoana fizica sau juridica care controleaza si este responsabila sa pastreze si sa utilizeze datele cu caracter personal indiferent de forma acestora (cum ar fi pe hartie sau în fisiere electronice).

Datele dumneavoastra cu caracter personal

Prelucram datele cu caracter personal exclusiv in scopuri necesare activitătii de asigurare, atat in faza precontractuala (emiterea ofertei de asigurare), cat si dupa incheierea contractului de asigurare pe parcursul derularii acestuia, inclusiv pentru comunicari referitoare la posibilitatea reinnoirii politelor de asigurare.

In mod specific, scopurile prelucrarii necesare activitatii de asigurare au in vedere: verificarea identitatii dumneavoastra, evaluarea nevoilor dumneavoastra si furnizarea de recomandari cu privire la ce tipuri de produse de asigurare se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra; oferirea, incheierea si executarea contractului de asigurare; instiintari privind expirarea contractelor de asigurare incheiate si posibilitatea reinnoirii politelor de asigurare; calcularea primelor de asigurare, precum si stabilirea conditiilor de asigurare; administrarea contractului de asigurare; analiza portofoliului de clienti; administrarea dosarelor de dauna si plata indemnizatiilor ca urmare a producerii riscurilor asigurate; procesarea platilor primei de asigurare, precum si a oricaror altor costuri aferente produselor de asigurare; solutionarea si administrarea petitiilor, precum si indeplinirea obligatiilor legale aplicabile din perspectiva activitatii de asigurare desfasurate de catre SIGNAL IDUNA.

In acelasi context, SIGNAL IDUNA prelucreaza datele dumneavoastra in vederea realizarii unui interes legitim, precum: imbunatatirea si dezvoltarea produselor de asigurare SIGNAL IDUNA; securitatea si conservarea patrimoniului; prevenirea si depistarea fraudelor in materie de asigurari prin consultarea unor baze de date centralizate, colectarea de informatii cu privire la imprejurarile in care a avut loc riscul asigurat; obtinerea de consultanta juridica si solutionarea litigiilor; efectuarea de cercetari si/sau analize in scopuri statistice; gestionarea si pregatirea rapoartelor in scopuri interne, organizarea interna in cadrul grupului de societati SIGNAL IDUNA, fara ca datele dumneavoastra sa fie transferate in afara Uniunii Europene / Spatiului Economic European.

SIGNAL IDUNA colecteaza urmatoarele categorii de date cu caracter personal: date de identificare, date de contact, date privind ocupatia, date privind bunurile detinute care fac obiectul politei de asigurare, date privind starea de sanatate, obtinute pe baza documentelor medicale, doar in cazuri limitate in care nu putem disocia producerea riscului asigurat de starea de sanatate a persoanelor asigurate, voce sau imagine pentru cazurile in care sunati la call-center sau ne vizitati sediul, in caz de suspiciune de frauda, date privind istoricul incidentelor care au legatura cu riscul asigurat, date privind utilizarea paginilor de internet SIGNAL IDUNA si informatii asemanatoare colectate prin mijloace automatizate.

Colectarea datelor dumneavoastra

SIGNAL IDUNA colecteaza date cu caracter personal (a) in mod direct de la dumneavoastra sau (b) prin intermediari ai produselor noastre de asigurare, precum brokeri de asigurare, agenti de asigurare subordonati in cadrul activitatii de bancassurance si agenti de asigurare, (c) prin ambele modalitati de la contractantul asigurarii.

Drepturile dumneavoastra cu privire la datele cu caracter personal

Legat de prelucrarea datelor cu caracter personal, va puteti exercita oricare din urmatoarele drepturi:

-          dreptul de a avea acces la datele personale;.

-          dreptul de a solicita rectificarea datelor cu caracter personal inexacte sau care nu mai sunt de actualitate;

-          dreptul de a retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, in orice moment doar pentru situatia in care prelucrarea datelor are la baza consimtamantul dumneavoastra;

-          dreptul de restrictionare a prelucrarii;

-          dreptul de a va opune la prelucrarea datelor cu caracter, in conformitate cu reglementarile in vigoare;

-          dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere competenta (in Romania aceasta este disponibila la www.dataprotection.ro);

-          dreptul de a fi uitat, in sensul adresarii unei solicitari catre SIGNAL IDUNA pentru stergerea evidentelor datelor personale;

-          dreptul la portabilitatea datelor, in sensul transferului datelor dumneavoastra personale catre un alt operator de date personale desemnat de dumneavoastra;

-          dreptul de a fi notificat in caz de incalcări privind securitatea datelor, de catre operator.

Va rugam sa aveti in vedere ca exercitarea drepturilor dumneavoastra poate fi limitata in cazul incidentei anumitor obligatii legale.

In calitate de asigurator, atunci cand emitem oferte de produse de asigurare precum si atunci cand instrumentam daunele, prelucram datele cu caracter personal prin mecanisme de prelucrare automata. Aveti dreptul de a primi informatii relevante cu privire la mecanismul logic care sta la baza luarii deciziei, precum si cu privire la importanta si consecintele unei astfel de decizii in ceea ce va priveste.

Categoriilor de destinatari catre care pot fi transmise datele dumneavoastra

Cu respectarea prevederilor legale aplicabile, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transferate catre urmatoarele categorii de destinatari:

-          intermediari, banci, reasiguratori, auditori, alte companii din cadrul Grupului SIGNAL IDUNA

-          furnizori care asigura servicii operationale pentru SIGNAL IDUNA, precum servicii de constatare si /sau regularizare a daunelor, asistenta specifica produselor de asigurare, asistenta juridica si recuperare creante, curierat, telecomunicatii, IT, plati, arhivare, servicii de investigatii

-          autoritati relevante de reglementare conform legii.

Transferul datelor personale intr-o tara din afara Zonei Economice Europene

Cu exceptia cazului in care legea prevede altfel, nu vom transfera datele dumneavoastra cu caracter personal in afara Uniunii Europene / Spatiului Economic European. Masuri de protectie determinate vor fi implementate in situatia unui astfel de transfer, iar dumneavoastra veti fi notificati in consecinta.

Pastrarea datelor personale

Daca ati incheiat o polita de asigurare la SIGNAL IDUNA, conform legii, vom pastra datele dumneavoastra timp de 10 ani de la data expirarii termenului in care partile isi pot exercita drepturile si obligatiile izvorate din contract.

Daca ai solicitat o oferta de asigurare si nu ati incheiat o polita de asigurare cu SIGNAL IDUNA, vom sterge datele dumneavoastra in termen de 1 an de la data expirarii termenului de valabilitate a acesteia. Pastrarea suplimentara poate fi realizata doar pentru cazurile impuse de legea privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si a terorismului.

Securitatea datelor cu caracter personal

SIGNAL IDUNA va depune toate diligentele pentru a va proteja datele cu caracter personal aflate in posesia sau sub controlul companiei prin stabilirea unor masuri rezonabile de securitate in vederea prevenirii accesarii, colectarii, utilizarii, copierii, modificarii sau divulgarii neautorizate, precum si a altor riscuri similare.

Pentru mai multe detalii cu privire la modalitatea in care SIGNAL IDUNA prelucreaza date cu caracter personal, ne puteti contacta la:

-          prin e-mail la adresa protectiadatelor@signal-iduna.ro

-          personal la registratura SIGNAL IDUNA Asigurari

-          prin fax la numarul +40 31 224 86 88

-          prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire la sediul SIGNAL IDUNA Asigurari: Bucuresti, sector 1, sos. Bucuresti - Ploiesti, nr. 1A, cladirea A, etaj 4, unitatea 4A si 4B.

Pentru mai multe detalii cu privire la modalitatea in care SIGNAL IDUNA prelucreaza date cu caracter personal, inclusiv pentru a vizualiza politica noastra  de prelucrare a datelor cu caracter personal, aveti posibilitatea de a accesa pagina noastra de internet dedicata protectiei datelor cu caracter personal www.signal-iduna.ro/asigurarigenerale.