Ce iti ofera asigurarea de raspundere civila?

Tu sau un un membru al familiei tale ati ales o profesie liberala pentru cariera? Atunci, trebuie sa va protejati pentru erorile pe care puteti face neintentionat in activitatea ta profesionala, prin asigurarea de raspundere civila profesionala, care ofera protectie in cazul unei erori sau omisiuni in activitatea profesionala.

Descarca fisa

Ce inseamna de fapt o asigurare de raspundere civila profesionala? 

Prin asigurarea de raspundere civila profesionala esti acoperit pentru:

 • erori, omisiuni sau neglijenta produse prin acte neintentionate din culpa, in decursul desfasurarii activitatii tale profesionale, si care au ca urmari prejudicii financiare ce pot fi solicitate de clienti / pacienti pagubiti / vatamati. Prejudiciile pot sa apara chiar si in situatiile in care aceste acte nu sunt constientizate sau evidente la momentul producerii lor                                  
 • cheltuielile de judecata facute de tine in cadrul procesului civil sau cheltuielile reclamantului in cazul unei hotarari judecatoresti definitive care iti este nefavorabila      
 • sumele cheltuite in vederea reconstituirii, refacerii sau inlocuirii documentelor originale ale clientilor aflate in custodia ta.

 

Important!

In practica, destul de des intalnit este faptul ca, efectele erorilor sau omisiunilor se manifesta dupa expirarea politei de asigurare in vigoare, astfel este recomandat sa iti cumperi acoperire si pentru evenimentele petrecute in trecut, numita acoperire retroactiva (avand in vedere ca aceste polite acopera daune notificate catre SIGNAL IDUNA pentru prima oara in perioada de asigurare).

Daca ai continuitate in acoperire la SIGNAL IDUNA, retroactivitatea pentru maximum 36 luni anterioare este acordata automat, fara plata unei prime suplimentare.

 

Esti medic ortoped? Suntem alaturi de tine!

Unul din pacientii tai are oasele fracturate. Desi, monitorizezi periodic starea pacientului, ii permiti sa mearga. Ulterior, pacientul este din nou supus investigatiilor cu raze X care arata ca de fapt, acesta nu ar fi trebuit sa mearga, si facand acest efort fizic, starea de sanatate a avut de suferit. 

 • Pacientul sesizeaza Colegiul Medicilor reclamand un act de malpraxis
 • Pacientul solicita pe langa ramburasarea cheltuielilor medicale suplimentare si daune morale
 • In urma deciziei Colegiului Medicilor, actul medical este considerat malpraxis, iar procesul civil se incheie cu o decizie de reparare a prejudiciului de catre tine. In acest caz, se vor despagubi sumele stabilite de instanta, in limita sumelor asigurate din polita de asigurare.

 

Esti arhitect? Chiar si cel mai experimentat arhitect poate face o greseala!

Eroarea facuta poate fi destul de simpla, cum ar fi o virgula zecimala pusa in locul gresit in cadrul proiectului, ceea ce duce la construirea incorecta a cladirii. Dar asigurarea profesionala nu acopera doar greselile profesionale pe care le faci in timpul proiectarii, ci si cheltuielile de aparare intr-un proces civil ca urmare a unei pretentii formulate impotriva ta.

In cadrul unui proiect,  pot aparea erori in realizarea desenelor, graficelor, specificatiilor sau a cantitatilor de materiale, o evaluare incorecta a cerintelor clientilor, in special in ceea ce privește termenele sau limitele financiare impuse de un contract, neefectuarea sau nereinnoirea cererilor de autorizatie de planificare in termenele date

 Daca doresti sa te protejezi si pentru alte cazuri ce nu tin de activitatea ta profesionala, poti sa-ti completezi acoperirea cu asigurarea de raspundere civila generala destinata profesiilor liberale sau familiilor acestor profesionisti.

Produse de asigurare oferite de SIGNAL IDUNA:

 • Raspundere civila profesionala a arhitectilor, proiectantilor si inginerilor constructori
 • Raspundere civila profesionala a auditorilor, contabililor si a consultantilor fiscali
 • Raspundere civila profesionala a avocatilor, notarilor publici, executorilor judecatoresti, mediatorilor, consilierilor juridici, functionarilor publici.           
 • Raspundere civila profesionala a medicilor si cadrelor medicale cu studii medii (malpraxis medical)
 • Raspundere civila a furnizorului de servicii profesionale IT                      

In cazul in care doresti mai multe informatii sau o oferta de asigurare, te rugam sa ne contactezi la adresa de email: raspunderi@signal-iduna.ro.