Ce iti ofera asigurarea bunurilor in timpul transportului?

Transportul marfurilor si bunurilor unei societati comerciale sau a unei persoane fizice de la o locatie la alta sunt supuse riscurilor de avariere si pierdere, iar asigurarea bunurilor in timpul transportului, preia aceste riscuri si vine in intampinarea nevoilor de acoperire a proprietarilor bunurilor transportate, prin asigurarea Cargo.

Descarca fisa

Cine poate beneficia de asigurarea marfurilor in timpul transportului?

Asigurarea cargo se adreseaza proprietarilor de marfuri si bunuri, persoane juridice sau fizice care au sediul  social sau domiciliu stabil in Romania si care transporta marfuri in cadrul activitatii proprii firmei sau interesului personal.

Marfurile si bunurile pot fi transportate cu mijloace proprii, inchiriate sau operate de companii specializate si tipul transporturilor pot fi:  terestre (rutiere sau feroviare), maritime sau fluviale, aeriene sau o combinatie intre acestea.

 

Tipuri de asigurare cargo

  • pentru un transport individual (polita pe transport)
  • pentru o anumita perioada de timp (polita cargo abonament, unde sunt cuprinse toate transporturile efectuate intr-o perioada de timp, pentru anumite rute si marfuri, exemplu: transporturile interne, importurile si/sau exporturile unei companii).

 

Acoperiri

In functie de nevoile proprietarilor marfurilor, asigurarea bunurilor in timpul transportului – Cargo se poate incheia in urmatoarele trei variante: 

  • Clauza de asigurare cargo „C” cu acoperirea riscurilor numite de pierdere si/sau avariere a bunurilor asociate strict cu evenimente care afecteaza mijlocul de transport;
  • Clauza de asigurare cargo „B” cu acoperirea riscurilor numite de pierdere si/sau avariere a bunurilor care afecteaza mijlocul de transport si a riscurilor naturale;
  • Clauza de asigurare cargo „A” este o asigurare de tip „toate riscurile” de pierdere si/sau avariere a bunurilor, cu exceptia excluderilor mentionate in conditiile de asigurare.

In cazul in care doreti mai multe informatii sau o oferta de asigurare, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: asigurari@signal-iduna.ro