SIGNAL IDUNA ASIGURARI S.A. este o companie a grupului SIGNAL IDUNA, autorizata sa desfasoare activitati de asigurari generale incepand cu luna iulie a anului 2007.

 

EVOLUTIA COMPANIEI

 Compania si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de asigurari cu denumirea FIBA Asigurari, sub forma de investitie directa a grupului financiar Credit Europe Group N.V., pentru a completa serviciile bancare si de leasing oferite de grup in Romania cu cele de asigurari generale. Denumirea companiei a devenit Credit Europe Asigurari in august 2007, in concordanta cu grupul financiar din care facea parte.

Compania a obtinut aprobarea extinderii activitatilor, in baza liberei circulatii a serviciilor, in Germania, Belgia si Olanda, incepand cu luna iulie a anului 2009, si in Franta, incepand cu luna octombrie 2012.

Din septembrie 2009, compania este actionar fondator al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

In decembrie 2015, grupul ERGO a anuntat ca a ajuns la o intelegere privind preluarea companiei, iar tranzactia a fost aprobata de Autoritatea de Supraveghere Financiara in martie 2016. Denumirea companiei devine ERGO Asigurari in decembrie 2016.

In mai 2021, grupurile germane ERGO si SIGNAL IDUNA ajung la un acord privind preluarea companiei de catre SIGNAL IDUNA, avand in vedere strategia de retragere a grupului ERGO din Europa Centrala si de Est. Tranzactia a primit aprobarea Autoritatii de Supraveghere Financiara in luna februarie 2022.

In mai 2022, compania este detinuta de catre SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE S.A., (99,9785%) si SIGNAL IDUNA Biztosito Zrt. (0,0215%), iar denumirea companiei devine SIGNAL IDUNA ASIGURARI, pentru a sublinia apartenenta la grupul SIGNAL IDUNA care este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, avand o reputatie excelenta in pietele financiare unde activeaza, fiind fondat in urma cu peste 110 ani.

Capitalul social total subscris si varsat este de 26.721.810 RON, impartit in 2.672.181 de actiuni, cu o valoare nominala de 10 RON fiecare.

Suntem mandri sa anuntam unul dintre cele mai importante momente din povestea noastra de succes in Romania – finalizarea tranzactiei ERGO Asigurari si ERGO Asigurari de Viata. Astfel, prin crearea unui ecosistem complex ce integreaza expertiza SIGNAL IDUNA, capabilitatile celor doua companii ERGO si procesul accelerat de transformare digitala, vom putea oferi noi solutii de asigurare cu valoare adaugata care sa raspunda nevoilor tot mai diversificate ale consumatorilor. Rigoarea, devotamentul si grija fata de clienti pentru care suntem recunoscuti in piata de profil, raman atributele pe care echipa SIGNAL IDUNA se bazeaza in atingerea obiectivelor de business si de crestere constanta”, declara Tiberiu Maier, Presedinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE si al Consiliului de Administratie SIGNAL IDUNA ASIGURARI.

Compania a inregistrat la finalul anului 2022 un volum al primelor brute subscrise de peste 70 milioane lei, cea mai mare pondere a acestora fiind reprezentata de asigurarile de bunuri si de asigurarile de raspundere civila.

Finalizarea tranzactiei nu va aduce schimbari asupra contractelor de asigurare deja existente. Acestea se vor derula in continuare cu respectarea tuturor standardelor de calitate si profesionalism, clientii avand la dispozitie aceleasi canale de comunicare pentru accesarea asigurarilor sau a celorlalte servicii. Fiecare decizie ce urmeaza a fi luata pe parcursul procesului de integrare, va fi menita sa sprijine nevoile clientilor actuali si potentiali.

 

SIGNAL IDUNA ASIGURARI SA - Management

 

Mesut Yetiskul - Director General

Radu Manoliu - Director General Adjunct

Robert Grigore - Director General Adjunct